Mięsne paluszki z Holandii

Wypróbuj nasz przepis na ten holenderski przysmak!

DRUKUJ PRZEPIS
Mięsne paluszki z Holandii
A. Rogalski
Liczba porcji: 4
Czas wykonania: 25 min
Ilość kalorii: 320 kcal
Poziom trudności: średni
Składniki:
  • 60 dag mielonej cielęciny
  • 30 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 3 jajka
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
Cielęcina po serbsku (djuvec) - Kasia gotuje z Polki.pl
Przygotowanie:
  1. Oba rodzaje mięsa zmiksuj w malakserze z jajkami i przyprawami, aby powstała gładka masa.
  2. Uformuj z niej kiełbaski kształtem przypominające parówki. Zawijaj je ciasno w folię aluminiową i piecz ok. 15 minmw piekarniku o temp. 100 st. C.
  3. Następnie odwiń je z folii i obsmaż na patelni z rozgrzanym olejem (ok. 5 min). Podawaj gorące z żytnim chlebem, keczupem i sałatką z pomidorów.
DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)