Profilaktyka onkologiczna, czyli pozytywna „chemia” w żywności
Profilaktyka onkologiczna, czyli pozytywna „chemia” w żywności12 lat temu
Powszechnie mówi się, że szkodzi nam spożywanie żywności bogatej w konserwanty i inne związki chemiczne. Dlatego też staramy się za wszelką cenę jej unikać. I bardzo dobrze. Jednak, czy jesteśmy świadomi tego, że oprócz niekorzystnego działania chemii, która jest nam dobrze znana, istnieją niektóre związki korzystnie wpływające na nasze zdrowie, jak również chronią nas przed chorobą nowotworową? Czytaj więcej
Mity na temat amigdaliny - składnika leków przeciwnowotworowych
Mity na temat amigdaliny - składnika leków przeciwnowotworowych12 lat temu
Amigdalina to związek do dziś powszechnie stosowany w profilaktyce onkologicznej. Jednak obecnie budzi ona coraz większe zainteresowanie wśród naukowców. Dzieję się tak dlatego, że amigdalina zawiera w swej budowie cyjanek, który może niekorzystne wpływać na nasze zdrowie. Dlaczego lek, który miał być przełomowym panaceum szkodzi, i jak wpływa na nasze zdrowie? Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA