Batony energetyczne - jak wpływają na organizm?
Batony energetyczne - jak wpływają na organizm?12 lat temu
Z roku na rok na rynku pojawiają się nowe produkty dostarczające energii. Najczęściej są to batony, żele oraz napoje. W poniższym artykule skupimy na wpływie batonów energetycznych na nasz organizm. Czytaj więcej
Bakterie lodówkowe – dlaczego są groźne?
Bakterie lodówkowe – dlaczego są groźne?12 lat temu
Niewłaściwie dobrana temperatura oraz brak higieny może powodować rozwój tak zwanych bakterii lodówkowych. Szczególnie niebezpieczna dla naszego zdrowia jest Listeria monocytogenes. Co zrobić, by uchronić się przed jej inwazją? Wszystkiego dowiesz się poniżej. Czytaj więcej
Mleko kozie - dlaczego warto je pić?
Mleko kozie - dlaczego warto je pić?12 lat temu
Naukowcy z Uniwersytetu w Granadzie zakwalifikowali kozie mleko jako żywność funkcjonalną, czyli produkt, który oprócz funkcji odżywczych wykazuje działanie prozdrowotne dla naszego organizmu. Jakie jest zatem kozie mleko i czym się charakteryzuje? Czytaj więcej
Slow food - główne założenia
Slow food - główne założenia12 lat temu
Życie w ciągłym biegu oraz stresie powodują, że brakuje nam czasu na przygotowanie posiłków z wartościowych produktów. Z roku na rok można zauważyć narastający wzrost spożycia produktów fast food, które niekorzystnie wpływają na nasz organizm. Aby przeciwstawić się takiemu zjawisku powołany został ruch Slow food, który powinien nas uświadomić, że pokarm ma służyć nie tylko zaspokojeniu głodu. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA