Muffinki z jagodami

Sezon jagodowy rozpoczęty, pora więc korzystać z tego fioletowego dobrodziejstwa lata i lasu.

Sezon jagodowy rozpoczęty, pora więc korzystać z tego fioletowego dobrodziejstwa lata i lasu.

Robi się je błyskawicznie. Są mocno owocowe, puszyste, wilgotne i przepyszne. Mają tylko jedną wadę, znikają w zastraszającym tempie.

Muffinki z jagodami

Składniki:

  • szklanka mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • 1/2 kostki masła
  • 2 duże jajka
  • szklanka mleka
  • 1 1/2 szklanki jagód

Sposób przygotowania:

Masło roztopić, ostudzić. Mąkę przesiać z proszkiem. Wszystkie składniki suche połączyć z mokrymi, dodać jagody i delikatnie wymieszać. Ciasto wylewać do foremek na muffinki i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (4)
/5 lat temu
Beznadziejny przepis. Proporcje jakieś dziwne. Muffinki rozlaly się po całym piekarniku. Sprawdzajcie wczesniej przepisy żeby zaoszczędzić nerwów czytelnikom!
/5 lat temu
właśnie są w piecu...zobaczymy
/5 lat temu
Jesli ktos zrobil i wyszlo dobre, dajcie znac :)
POKAŻ KOMENTARZE (1)