Ich jakość jest niezmiennie wysoka, dlatego z tradycyjnym twarogiem i masłem wszystko Ci się upiecze. Na jego bazie stworzysz oryginalne i przepyszne ciasta, w tym oczywiście uwielbiany przez wszystkich sernik. Zamiast cukru możesz użyć, np. dużo zdrowszej stewii, syropu z agawy lub tradycyjnego miodu. Jeszcze łatwiej i szybciej przygotujesz z twarogu uwielbiane przez dzieci placuszki. A jeśli nie masz czasu na wypieki, wspólnie zróbcie prostą i szybką przekąskę, dodając do twarogu świeże owoce sezonowe. Jesienią i zimą będzie wspaniale smakować w wersji rozgrzewającej z uprażonymi jabłkami i cynamonem.
fot. Mat. prasowe
Twoją rodzinną dietę wzbogaci też ekologiczne mleko – w pełni naturalny, wysokiej jakości produkt, który uzyskał unijny certyfikat rolnictwa ekologicznego gwarantujący w pełni naturalne pochodzenie. Wypróbuj nasz przepis i ciesz się tradycyjnym smakiem z całą rodziną!
CIASTO Z TWAROGIEM I OWOCAMI
Składniki:
- 250 g Twarogu półtłustego
- 250 g mąki pszennej
- 100 g cukru lub zdrowszego odpowiednika (np. stewii)
- 120 g Masła Ekstra
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki soli
- 3 jajka
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 300 g wybranych owoców
Sposób przygotowania:
Wymieszaj w misce suche składniki – mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce zmiksuj jajka z połową twarogu i dodaj do suchych składników. Zmiksuj i wlej rozpuszczone masło. Ponownie zmiksuj. Formę do pieczenia o średnicy około 22 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż ciasto do formy i wyrównaj. Pozostały twaróg wymieszaj z łyżką cukru waniliowego i posmaruj nim wierzch ciasta. Wyłóż owoce, rozkładając je równomiernie na cieście. Piecz w 160 stopniach (tryb termoobieg)
przez około godzinę.
Materiał promocyjny marki Lacpol.