Sałatka z fasolą i podrobami

Dla znawców tematu!
/ 01.10.2008 13:09
Składniki:
- 2 marchewki
- 20 dag uduszonych cynaderek, serc lub żołądków drobiowych
- 1 szklanka ugotowanej fasoli
- po 4 łyżki ugotowanego groszku i kukurydzy
- sól i pieprz
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- zielenina

Marchewki umyć, oczyścić, obrać, opłukać, ugotować, ostudzić, pokroić. Dodać ugotowaną fasolę, groszek i kukurydzę (może być z puszki), wymieszać. Podroby osączyć z sosu, pokroić, dodać do sałatki, całość lekko oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem (zamiast podrobów można dodać ugotowane lub upieczone mięso). Jogurt naturalny wymieszać z odrobiną soli i pieprzu, polać sałatkę, posypać posiekaną zieleniną, np. natką lub koperkiem.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)