POLECAMY

Sałatka hiszpańska salpicon

Hiszpańskie specjały!
Składniki:
- 8 dużych krewetek ugotowanych w całości
- 4 pieczone, obrane ze skóry czerwone papryki
- 4 serca karczochów z puszki
- pół białej cebuli
- zielona papryka pokrojona na kawałki
- świeża kolendra i pietruszka
- słodka hiszpańska papryka
- liście sałaty rzymskiej

Na marynatę:
- pół szklanki hiszpańskiej oliwy z oliwek
- 1/3 szklanki octu z białego wina
- zgnieciony ząbek czosnku
- łyżeczka kuminu
- szczypta chilli

Sposób przygotowania:
Wymieszać składniki marynaty i włożyć do niej krewetki i jarzyny. Marynować w lodówce przez całą noc.

Ułożyć na talerzu z liśćmi sałaty rzymskiej, udekorować dużą oliwką.

Przepis pochodzi z restauracji "U Fukiera"
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)