Zupa z owoców sezonowych

Zupa z owoców sezonowych tj. malin, jagód czy truskawek to danie idealne na letni obiad. Pokochają ją zarówno dzieci, jak i dorośli!
/ 31.07.2014 11:30

 

Zupa z owoców sezonowych

fot. mat. pras. Makarony Międzybrodzkie

Składniki:

  • świeże owoce - maliny, wiśnie, pożeczki, truskawki (do wyboru) - 1 kg
  • cukier do smaku
  • wola - 1 l
  • słodka śmietana 18% - 150 ml
  • makaron gwiazdki (np. Międzybrodzki) - 250 g

Sposób przygotowania:

  1. 1. Gotujemy makaron.
  2. 2. Gotujemy owoce i doprawiamy je cukrem. Dodajemy śmietanę.
  3. 3. Makaron zalewamy zupą owocową.

Smacznego!

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)