POLECAMY

Wafelki

Margarynę, cukier i wodę zagotować, a następnie ostudzić. Dodać kakao i mleko w proszku, dokładnie wymieszać. Można dodać również zmielone orzechy włoskie, kokos lub dowolny aromat. Odstawić do zimnego miejsca.

Składniki

  • 2-3 opakowania wafli
  • 25 dag margaryny
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 szklanka wody
  • 3 łyżki kakao
  • 1 szklanka mleka w proszku

Sposób przygotowania

Margarynę, cukier i wodę zagotować, a następnie ostudzić. Dodać kakao i mleko w proszku, dokładnie wymieszać. Można dodać również zmielone orzechy włoskie, kokos lub dowolny aromat. Odstawić do zimnego miejsca.

Gdy masa zacznie gęstnieć to smarować nią wafle, lekko dociskają. Najlepiej ułożyć tak, aby były tylko 4 warstwy wafli. Taki wafel obciążyć np. deską i odstawić w zimne miejsce na ok. 2 godziny, a następnie pokroić na kwadraty. Można je polać gotową polewą czekoladową.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/9 lat temu
FAJNY PRZEPIS