POLECAMY

Tort z bitej śmietany

Rozpuścić jedną galaretkę w szklance wrzątku. Mleko zmiksować ze śnieżkami i jedną galaretką.

Składniki

  •  

    220 ml mleka
  • 2 opakowania śnieżki
  • 4 opakowania galaretki (dowolne)
  • opakowanie biszkoptów
  • owoce z puszki, np. brzoskwinie

Sposób przygotowania

Rozpuścić jedną galaretkę w szklance wrzątku.

Mleko zmiksować ze śnieżkami i jedną galaretką.

Tortownice wyłożyć biszkoptami, spiąć pierścieniem. Na biszkoptach rozłożyć masę i wstawić do lodówki.

Pozostałe galaretki rozpuścić (każdą oddzielnie) i kolejno, gdy poprzednia warstwa zastygnie, wylewać je na torcik. Przed wylaniem ostatniej galaretki nałożyć owoce.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)