Rożki z truskawkami w kremie cytrynowym

Udekorować listkami świeżej mięty
Składnik:
na krem cytrynowy:

- 350 ml śmietany
- 200 g cukru
- tarta skórka i sok z trzech cytryn
- 1 laska wanilii
- 4 listki żelatyny
- 500 g świeżych truskawek pokrojonych w ćwiartki
do dekoracji:
- świeża mięta
ciasto do naleśników:
- tradycyjne

Śmietanę połączyć z cukrem, wanilią i skórką cytrynową. Zagotować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, dodać do gorącej śmietany, rozpuścić. Bardzo starannie wymieszać wszystkie składniki i przetrzeć masę przez sito. Wystudzić, dodać sok z cytryn. Wstawić do lodówki na ok. 6 godzin, co jakiś czas zamieszać. Przygotować naleśniki według przepisu na ciasto podstawowe. Każdy naleśnik starannie zwinąć w rożek. Wypełnić kremem cytrynowym i truskawkami. Udekorować listkami świeżej mięty.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)