- 40 dag malin
- 2 żółtka
- 5 łyżek cukru
- 2 galaretki
- sok z cytryny
- 25 dag twarogu
- szklanka kremówki
- 2 białka
- biszkopty
Sposób wykonania:
1. 30 dag malin rozgnieść, wziąć 3 łyżki soku, zagotować, rozpuścić w nim połowę jednej galaretki.
2. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać łyżeczkę soku z cytryny, twaróg, maliny i przyrządzoną galaretkę, wymieszać, schłodzić.
3. Ubić osobno białka i kremówkę, wymieszać z kremem, pozostałe galaretki rozpuścić i odstawić.
4. Z biszkoptów układać kółka, otoczyć je pierścieniem z folii aluminiowej, na biszkopty nałożyć krem, schłodzić, wyłożyć maliny, zalać tężejącą galaretką.
Słodkości - forum >>