Pieczone jabłka z bakaliami

Dorosłym podaj jabłka polane ajerkoniakiem
/ 02.11.2011 06:39

Przygotowanie 15 minut * 1 porcja – ok. 130 kcal

Składniki na 4 porcje:
- 4 jabłka o zwartym miąższu
- 2 łyżki powideł śliwkowych
- 10 dag mieszanki owoców kandyzowanych
- cynamon
- 2 łyżki miodu
- łyżka winiaku
- 5 dag migdałów bez skórki

Sposób wykonania:

1. Jabłka umyj, zetnij końcówki z ogonkiem, wydrąż środki.

2. Powidła wymieszaj z miodem, koniakiem, cynamonem do smaku oraz bakaliami. Masą napełnij jabłka. Ustaw w naczyniu żaroodpornym, wsuń do piekarnika. Piecz ok. 15 min w temperaturze 180 st. C.

Smakowite desery - forum >>

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)