Mus z czekolady...

...z ukrytym kremem brulee. Podawać z sosem waniliowym i truskawkami.
/ 28.05.2007 16:12

Składniki:
- tabliczka gorzkiej czekolady
- 2 żółtka
- 50 ml słodkiej 30-procentowej śmietanki
- 3 g żelatyny
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 dkg pieczonego kremu brulee z porzeczek
- 2 małe biszkopty, 2 truskawki

Rozpuścić czekoladę, dodać namoczoną żelatynę. Ubić śmietankę, żółtka utrzeć z cukrem pudrem i wymieszać wszystko z ubitym białkiem i rozpuszczoną czekoladą. Ułożyć biszkopty w foremce, wylać na nie odrobinę musu i ułożyć w środku krem brulee. Zalać pozostałym musem i schłodzić. Podawać z sosem waniliowym i truskawkami.

Gotował: Karol Okrasa w hotelu Bristol
Zdjęcia: Bogdan Biały

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)