Mus na winie

Gotową potrawę możesz udekorować melisą.
/ 27.10.2006 11:44

Porcja 388 kcal. Dla 2 osób
Składniki:
- 60 dag owoców: ananasy, brzoskwinie
- 2 żółtka
- 2 szkl. wody
- szkl. wina
- listki świeżej mięty
- 1/2 szkl. cukru

Przygotowanie
1. Z wody i cukru zrób syrop, ugotuj w nim obrane owoce, przetrzyj je przez sito.
2. Żółtka roztrzep z winem, wlej do gorącej zupy, wymieszaj.
3. Do talerzy włóż pokrojone owoce (odłożone przed gotowaniem), udekoruj miętą.

Rada: Jeśli mus wydaje Ci się za gęsty, dodaj do niego wodę (małymi porcjami, aby potrawa nie stała się zbyt wodnista). Do dekoracji nadaje się także melisa.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)