POLECAMY

Murzynek bez jajek

Nagrzać piekarnik do 180°. Do miseczki wsypać mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia – wymieszać.

Składniki
200 g mąki,
250 g cukru
100 g gorzkiego kakao,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
szklanka mleka,
łyżeczka cynamonu,
starta skórka z cytryny

Sposób przygotowania
Nagrzać piekarnik do 180°. Do miseczki wsypać mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia – wymieszać. Następnie dodać mleko i startą skórkę z cytryny – zmiksować. Masę wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec przez około pół godziny.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (10)
/rok temu
Za dużo kakao, za gęste ciasto. Zdecydowanie 3 łyżki kakao wystarczą.
/5 lat temu
jezu możecie przecież dac mniej kako kazde przepisy trzeba pozmieniać :)
/6 lat temu
No co wy ludzie, może źle zrobiliście:P ja od kiedy znalazłam ten przepis zrobiłam go już kilka razy, i każdy kto to jadł był zachwycony:) i nikt nie miał żadnych sensacji żołądkowych
POKAŻ KOMENTARZE (7)