POLECAMY

Muffiny brzoskwiniowe

W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, w drugim mokre. Brzoskwinię obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wszystkie składniki połączyć razem.

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 100 g cukru (użyłam 60 g fruktozy)
  • 1/2 szklanki oleju
  • 300 g gęstego jogurtu brzoskwiniowego
  • 2 jajka
  • 1 duża brzoskwinia
  • cukier demerara
  • płatki migdałowe

Sposób przygotowania

W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, w drugim mokre.
Brzoskwinię obrać ze skórki i pokroić na kawałki. Wszystkie składniki połączyć razem.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami i wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Posypać płatkami migdałowymi i cukrem demerara.
Piec około 20 minut. Lekko wystudzić przed wyjęciem z formy.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)