Czekolada

Cukier wsypać do mleka i gotować ok. 15 minut (aby trochę wyparowało). Syrop ochłodzić. Osobno stopić margarynę. Następnie połączyć ją z ostudzonym syropem. Do tego dodać suche mleko, kakao, cukier waniliowy i wymieszać w malakserze.
/ 12.06.2007 16:15

Składniki

  • 1,5 szklanki cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 1 kostka margaryny
  • 1 cukier waniliowy
  • 30 dkg mleka w proszku (nie granulowane!)
  • 3-5 łyżek kakao
  • bakalie

Sposób przygotowania

Cukier wsypać do mleka i gotować ok. 15 minut (aby trochę wyparowało). Syrop ochłodzić.

Osobno stopić margarynę. Następnie połączyć ją z ostudzonym syropem.

Do tego dodać suche mleko, kakao, cukier waniliowy i wymieszać w malakserze. Można dodać bakalie.

Gotową masę wyłożyć do formy i położyć w chłodne miejsce.