POLECAMY

Ciasto warzywne

Zrobić ciasto.Mąkę wymieszać z pokruszonym masłem tak , by powstała kruszonka.Dodać wodę i zagnieść ciasto.

Składniki
2 szklanki mąki
15 dag.masła
3 łyżki zimnej wody
60dag.ziemniaków pokrojonych w kostkę
30dag.bakłażana pokrojonego w plastry
4 pieczarki pokrojone na cwiartki
1 czerwona papryka
2 cukinie
2 łyżki posiekanego rozmarynu
2 łyżki oliwy
30dag.ricotty
3/4 szklanki tartego żółtego sera
1/3 szklanki tartego parmezanu
sól,pieprz

Sposób przygotowania
Zrobić ciasto.Mąkę wymieszać z pokruszonym masłem tak , by powstała kruszonka.Dodać wodę i zagnieść ciasto.Zawin ciasto w folię i włóż do lodówki na pół godziny.Ptem ciasto rozwałkuj na grubość 3 mm. i wyłoż nim formę.Rozgrzej piekarnik do tem.180 stopni.Pokrojone warzywa wyłoż na blachę,skrop je oliwą i posyp rozmarynem i solą.Piec 30 minut.Wyjmij i wystudż.Ciasto posmaruj ricottą,a na nie wyłóż warzywa.Posyp serem i parmezanem.Zapiekaj 30 minut,aż brzegi ciasta zrobią się złociste.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/8 lat temu
Bardzo dobre!POLECAM!
/8 lat temu
SUPER