Sałatka z awokado z pomidorami - przepis

Z limonkowo-czosnkowym sosem

fot. STOCKFOOD/FREE
Przygotowanie 10 min * 1 porcja – ok. 340 kcal

Składniki na 4 porcje:
- 4 owoce awokado
- słoik suszonych pomidorów
- 2 gałązki kolendry
- 2 ząbki czosnku
- kawałek selera
- szczypiorek
- limonka
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
1. Owoce awokado rozetnij na połówki, zdejmij skórkę, miąższ pokrój w niewielka kostkę, skrop sokiem z połowy limonki.

2. Pomidory osącz z zalewy, pokrój w paski. Wymieszaj z awokado, dodaj posiekany szczypiorek.

3. Rozetrzyj czosnek. Wymieszaj z odrobiną soli i sokiem z połowy limonki. Dodaj 3 łyżki oliwy, w której marynowały się pomidory. Sosem polej sałatkę. Oprósz pieprzem.

Smaczne przepisy na pyszne sałatki - forum >>
Sałatka z awokado i boczkiem - Kasia gotuje z Polki.pl
SKOMENTUJ (0)
KOMENTARZE (0)