jedzenie na podłodze

Sorbet truskawkowy - przepis

Ten deser również wspaniale smakuje sporządzony z cytrusowych soków z dodatkiem nalewki owocowej
/ 05.07.2018 13:09
jedzenie na podłodze

Przygotowanie: 20 min

Składniki na 4 porcje sorbetu truskawkowego:

  • 50 dag truskawek (mogą być mrożone
  • 3/4 szklanki cukru

  • szklanka soku wyciśniętego z pomarańczy
  • cytryna

Sposób wykonania sorbetu truskawkowego:

  1. Truskawki pokrój na pół, zasyp cukrem i odstaw na 2 godziny. Przetrzyj przez sitko.
  2. Dodaj sok pomarańczowy, sok z cytryny. Wymieszaj.
  3. Przelej do płaskiego pojemnika plastikowego, przykryj i zamrażaj przez 6 godzin.
  4. Przed podaniem wyjmij na 5 minut, aby masa lekko zmiękła.
  5. Formuj kulki lub rozgnieć widelcem.
  6. Sorbet truskawkowy podawaj z udekorowany świeżymi owocami i pokrojoną skórką z pomarańczy.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/27.06.2017 16:20
Naprawdę wam się wydaje, że ktokolwiek ogląda te cholernie irytujące filmy, które same się włączają?