Bajaderki w czekoladzie

Efektowny i pyszny deser!
Weronika Kwaśniak / 11.02.2016 07:00

Składniki na bajaderki:

  • 50 dag mieszanych ciast, np.: biszkopt, kruche, ucierane, drożdżowe, kruche (bez kremu)
  • 4 łyżki masła
  • 100 ml mleka
  • 2 łyżki kakao
  • 4 łyżki dżemu lub marmolady
  • łyżka rumu
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • 10 dag orzechów

Poszczególne części przepisu są zilustrowane zdjęciami - pod kolejnymi fotkami znajdziesz dalsze kroki do przyrządzenia pysznych bajaderek!

Zobacz też kilka przepisów na ciastka:

Ciastka ponczowe - przepis
Przekładane ciasteczka - przepis
Kruche ciastka-kwiatki - przepis
Ciastka "baletki" z makiem - przepis
Ciasteczka owsiane - przepis

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)