Kajmakowe marzenie z herbatnikami - idealne na święta!

Jutrzenka_Foto_z_Goplana_2.png fot. Materiały prasowe
Święta to czas, kiedy zapachy wypełniające dom tworzą wyjątkową atmosferę, a stół ugina się pod ciężarem pysznych smakołyków. Wśród nich nie może zabraknąć deseru, który połączy tradycyjne nuty kulinarne z odrobiną nowoczesności. Kajmakowe ciasto warstwowe to idealny wybór – proste, efektowne i absolutnie wyśmienite!
Jutrzenka_Foto_z_Goplana_2.png fot. Materiały prasowe

Połączenie kremowego kajmaku, delikatnej masy budyniowej i puszystej bitej śmietany, wzbogacone chrupiącymi herbatnikami Jutrzenka Petit Beurre oraz gorzką czekoladą Goplana, tworzy deser, który zachwyca. To ciasto to prawdziwy must-have na świątecznym stole!


Jego przygotowanie jest wyjątkowo proste, dlatego przepis polecamy nawet początkującym amatorom wypieków i deserów. Co więcej, najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy wszystkie aromaty idealnie się połączą, a herbatniki zachowają swoją delikatną strukturę.


Mat. prasowe

PRZEPIS 
Składniki:

  • 4 opakowania herbatników Jutrzenka Petit Beurre
  • 1 mała puszka kajmaku czekoladowego
  • 2 opakowania budyniu waniliowego
  • 500 ml mleka
  • 150 g miękkiego masła
  • 500 ml śmietanki kremówki 36%
  • kilka kostek czekolady Goplana Klasycznej Gorzkiej


Mat. prasowe

Wykonanie:

  • Ugotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu, używając 500 ml mleka na dwa budynie. Odstaw do wystudzenia.
  • Ubij masło mikserem na puszystą masę, następnie dodawaj stopniowo zimny budyń, aż powstanie jednolity krem.
  • Śmietankę kremówkę ubij na sztywno – dla smaku możesz dodać odrobinę cukru pudru.
  • Układaj ciasto warstwami: herbatniki, kajmak, herbatniki, krem budyniowy, herbatniki, bita śmietana, starta gorzka czekolada i na wierzchu znów herbatniki.

Ten prosty, ale efektowny deser z pewnością zachwyci wszystkich gości i sprawi, że nadchodzące Święta będą niezapomniane! 

Materiał promocyjny marki Goplana

 

Tagi: deser

Redakcja poleca

REKLAMA