Jak przygotować serca wołowe?
Jak przygotować serca wołowe?15 lat temu
Podroby nie budzą w dzisiejszych czasach takiego entuzjazmu, jak było to niegdyś. A szkoda, bo spod naszych widelców umykają nam tak wspaniałe smaki jak chociażby smak smażonych serc wołowych. Czytaj więcej
Jak zrobić kurczaka po wietnamsku?
Jak zrobić kurczaka po wietnamsku?15 lat temu
Kurczak po wietnamsku to prosta i szybka w przygotowaniu potrawa. Bazuje na klasycznym dla Wietnamu zestawie smaków, czyli słodkim i ostrym. A do tego nieodzowny sos rybny. Czytaj więcej
Jak zrobić przecier owocowy?
Jak zrobić przecier owocowy?15 lat temu
Możecie użyć do tego jabłek, truskawek, śliwek, melona… - co tylko chcecie. Przeciery owocowe to niezły sposób na przemycenie pewnej ilości witamin i składników mineralnych naszym pociechom. To też dobry sposób na ułatwienie sobie życia przy robieniu deserów. Czytaj więcej
Jak zrobić kurczaka z trawą cytrynową?
Jak zrobić kurczaka z trawą cytrynową?15 lat temu
Trawa cytrynowa, to obok sosu rybnego, ważny wyróżnik kuchni wietnamskiej. A jak wiadomo – „kurczak i coś cytrynowego” to stare, dobre małżeństwo. Czytaj więcej
Duszona wieprzowina z jajami i mleczkiem kokosowym
Duszona wieprzowina z jajami i mleczkiem kokosowym15 lat temu
Nazwa tej potrawy to thit heo kho. Raczej trudna do zapamiętania. Za to smaku duszonej wieprzowiny z jajami i mleczkiem kokosowym nie zapomnicie tak łatwo. Czytaj więcej
Jak zrobić sos do sajgonek?
Jak zrobić sos do sajgonek?15 lat temu
Sajgonki to znak rozpoznawczy kuchni wietnamskiej. Ich smak rozkwita jednak dopiero, gdy podamy je z odpowiednim sosem. Czytaj więcej
Jak zrobić nem-sajgonki?
Jak zrobić nem-sajgonki?15 lat temu
Nem to farsz zawijany w jadalny papier ryżowy, czyli bardzo cienkie placki z mąki ryżowej. My częściej znamy tę potrawę pod nazwą sajgonki. Czytaj więcej
Jak zrobić indyjskie, pikantne samosy?
Jak zrobić indyjskie, pikantne samosy?15 lat temu
Samosy to indyjskie pierożki, tradycyjnie smażone w głębokim tłuszczu. Jest jednak sposób na mniej kaloryczną wersję. Czytaj więcej
Jak przygotować kurczaka tandoori?
Jak przygotować kurczaka tandoori?15 lat temu
Kurczak tandoori to genialne danie i doskonały pomysł na ciepłą kolację. Będzie smakować również tym, którzy nie znają jeszcze smaków kuchni indyjskiej. Czytaj więcej
Porady indyjskiej mamy - smażenie
Porady indyjskiej mamy - smażenie15 lat temu
Porady prosto z indyjskich kuchni moich przyjaciół. Gorąca linia: Kraków- Londyn i dla wszystkich, którzy chcą rozpocząć swoją przygodę z tą cudownie aromatyczną kuchnią – garść wiadomości, które trzeba poznać! Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.