Jak umyć lodówkę?
Jak umyć lodówkę?8 lat temu
Lodówka jest centrum naszej kuchni. Jesteśmy od niej zależni. Niestety – często zapominamy o resztkach jedzenia, które potem zakwitają na półkach. A do tego wszystkiego ten nieprzyjemny zapach… Co zrobić, by go się skutecznie pozbyć? Czytaj więcej
Jak zrobić sosy owocowe
Jak zrobić sosy owocowe8 lat temu
Sosy owocowe to ważny i piękny składnik deserów, dlatego nie zapominajmy o nich w naszej kuchni. Zwłaszcza gdy nadchodzi sezon wiosenno - letni, kiedy mamy dostęp do świeżych owoców. Czytaj więcej
Jak gotować śmietanę i mleko
Jak gotować śmietanę i mleko8 lat temu
Do niektórych deserów potrzeba zagotować śmietanę, a następnie dodać ją do żółtek. Taka śmietana łatwo jednak może wykipieć. Czytaj więcej
Sałaty - kroić czy rwać
Sałaty - kroić czy rwać8 lat temu
Kto by pomyślał, że czasami wielkie półmiski, pełne zielonych sałat, mogą być przyczyną kulinarnych dylematów. Bo czy liście sałaty zawsze należy rwać, czy też można je kroić? Czytaj więcej
Jak zrobić przepyszne zapiekanki na bagietce?
Jak zrobić przepyszne zapiekanki na bagietce?8 lat temu
Wracasz zmęczona po pracy, a w domu tylko wczorajsza bagietka i pozostałości po włoskiej kolacji z weekendu w postaci mozarelli? Głowa do góry – możesz ogłosić w całym domu, że zaraz będzie znakomita kolacja - pyszna zapiekanka na bagietce! Czytaj więcej
Jak rozmrażać warzywa i owoce?
Jak rozmrażać warzywa i owoce?8 lat temu
Rozmrażanie produktów wydaje się prostą czynnością. Ale cierpliwość nie jest mocną stroną większości z nas, dlatego dobrze pamiętać, czego przy rozmrażaniu robić nie wolno, a co robić należy. Czytaj więcej
Jak suszyć pory?
Jak suszyć pory?8 lat temu
Ktoś mógłby zapytać nie tylko jak, ale i po co? Bądź co bądź pory można kupić o każdej porze roku. Jakkolwiek nie zawsze mamy głowę do zakupów, a suszone warzywa okazują się bardzo przydatne, gdy czegoś brakuje nam w zupie. Czytaj więcej
Jak zrobić chicken korma?
Jak zrobić chicken korma?14 lat temu
To sposób na bardzo aromatycznego kurczaka, przyprawionego kminem, imbirem i przyprawą garam masala. Klasyka indyjskiej kuchni. Czytaj więcej
Co podawać do ryżu lub pappadums?
Co podawać do ryżu lub pappadums?14 lat temu
Zanim rozpoczniemy kolację w stylu indyjskim, przemyślmy, co można podać na przystawkę. Oto pakistańska odpowiedź na to pytanie. Czytaj więcej
Jak w Turcji przygotowuje się jagnięcinę?
Jak w Turcji przygotowuje się jagnięcinę?14 lat temu
Domowe sposoby przygotowywania potraw regionalnych pomagają lepiej zrozumieć, czym w danym kraju jest kuchnia narodowa. Jeden z takich sposobów pozyskaliśmy specjalnie dla czytelników naszego portalu Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA