Jak zrobić przepyszne zapiekanki na bagietce?
Jak zrobić przepyszne zapiekanki na bagietce?8 lat temu
Wracasz zmęczona po pracy, a w domu tylko wczorajsza bagietka i pozostałości po włoskiej kolacji z weekendu w postaci mozarelli? Głowa do góry – możesz ogłosić w całym domu, że zaraz będzie znakomita kolacja - pyszna zapiekanka na bagietce! Czytaj więcej
Jak suszyć pory?
Jak suszyć pory?8 lat temu
Ktoś mógłby zapytać nie tylko jak, ale i po co? Bądź co bądź pory można kupić o każdej porze roku. Jakkolwiek nie zawsze mamy głowę do zakupów, a suszone warzywa okazują się bardzo przydatne, gdy czegoś brakuje nam w zupie. Czytaj więcej
Jak zrobić chicken korma?
Jak zrobić chicken korma?15 lat temu
To sposób na bardzo aromatycznego kurczaka, przyprawionego kminem, imbirem i przyprawą garam masala. Klasyka indyjskiej kuchni. Czytaj więcej
Co podawać do ryżu lub pappadums?
Co podawać do ryżu lub pappadums?15 lat temu
Zanim rozpoczniemy kolację w stylu indyjskim, przemyślmy, co można podać na przystawkę. Oto pakistańska odpowiedź na to pytanie. Czytaj więcej
Jak w Turcji przygotowuje się jagnięcinę?
Jak w Turcji przygotowuje się jagnięcinę?15 lat temu
Domowe sposoby przygotowywania potraw regionalnych pomagają lepiej zrozumieć, czym w danym kraju jest kuchnia narodowa. Jeden z takich sposobów pozyskaliśmy specjalnie dla czytelników naszego portalu Czytaj więcej
Jak zrobić kurczaka teera?
Jak zrobić kurczaka teera?15 lat temu
Kurczak w paprykowej paście, przygotowany zgodnie z tą indyjską recepturą może doprowadzić nas do łez. Nie, nie dlatego, że jego przygotowanie jest skomplikowane, ale dlatego, że jest ostry. Czytaj więcej
Co dobrze wiedzieć o robieniu pączków?
Co dobrze wiedzieć o robieniu pączków?15 lat temu
Tłusty czwartek nie obędzie się bez pączków. Skoro ma nastąpić wojna postu z karnawałem, to tylko w tumanach cukru pudru i wśród kleksów dżemu różanego, rozmazanego na policzkach! Czytaj więcej
Jabłka z farszem z cebuli i boczku
Jabłka z farszem z cebuli i boczku15 lat temu
Pieczone jabłka na patyku, z ogniska, to dla mnie smak późnej jesieni.Z boczkiem i cebulą są przepyszne. Ale ponieważ gotujemy również po to, by sprawiać sobie i innym przyjemność, nie ma powodów, by nie wracać do ulubionych smaków, kiedy tylko tego zapragniemy. Czytaj więcej
Co to jest szarmula?
Co to jest szarmula?15 lat temu
Szarmula to marokańska marynata do ryb i mięs. Ma konsystencję gęstej pasty i zawiera w sobie prawdziwe królestwo przypraw. Taki mały marokański targ. Czytaj więcej
Sosy marokańskie
Sosy marokańskie15 lat temu
Istnieje kilka klasycznych sosów związanych z kuchnią Maroka – być może staną się one dla Ciebie inspiracją. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA