Lodówka jest centrum naszej kuchni. Jesteśmy od niej zależni. Niestety – często zapominamy o resztkach jedzenia, które potem zakwitają na półkach. A do tego wszystkiego ten nieprzyjemny zapach… Co zrobić, by go się skutecznie pozbyć?
Czytaj więcej
Sosy owocowe to ważny i piękny składnik deserów, dlatego nie zapominajmy o nich w naszej kuchni. Zwłaszcza gdy nadchodzi sezon wiosenno - letni, kiedy mamy dostęp do świeżych owoców.
Czytaj więcej
Kto by pomyślał, że czasami wielkie półmiski, pełne zielonych sałat, mogą być przyczyną kulinarnych dylematów. Bo czy liście sałaty zawsze należy rwać, czy też można je kroić?
Czytaj więcej
Wracasz zmęczona po pracy, a w domu tylko wczorajsza bagietka i pozostałości po włoskiej kolacji z weekendu w postaci mozarelli? Głowa do góry – możesz ogłosić w całym domu, że zaraz będzie znakomita kolacja - pyszna zapiekanka na bagietce!
Czytaj więcej
Rozmrażanie produktów wydaje się prostą czynnością. Ale cierpliwość nie jest mocną stroną większości z nas, dlatego dobrze pamiętać, czego przy rozmrażaniu robić nie wolno, a co robić należy.
Czytaj więcej
Ktoś mógłby zapytać nie tylko jak, ale i po co? Bądź co bądź pory można kupić o każdej porze roku. Jakkolwiek nie zawsze mamy głowę do zakupów, a suszone warzywa okazują się bardzo przydatne, gdy czegoś brakuje nam w zupie.
Czytaj więcej
Domowe sposoby przygotowywania potraw regionalnych pomagają lepiej zrozumieć, czym w danym kraju jest kuchnia narodowa. Jeden z takich sposobów pozyskaliśmy specjalnie dla czytelników naszego portalu
Czytaj więcej