Kurczak tandoori to genialne danie i doskonały pomysł na ciepłą kolację. Będzie smakować również tym, którzy nie znają jeszcze smaków kuchni indyjskiej.
Czytaj więcej
Wołowina tak miękka, że aż się rozpada. Otoczona gęstym, pomidorowym sosem. Jeśli nie mamy indyjskiego pieczywa, można ją podawać z naszymi podpłomykami. To fantastycznie rozgrzewające danie.
Czytaj więcej
Przygotowując porady dotyczące kuchni indyjskiej, konsultowałam je z moimi hinduskimi przyjaciółmi, mieszkającymi w Londynie. A oni dzwonili do swoich mam…
Czytaj więcej
Porady prosto z indyjskich kuchni moich przyjaciół. Gorąca linia: Kraków- Londyn i dla wszystkich, którzy chcą rozpocząć swoją przygodę z tą cudownie aromatyczną kuchnią – garść wiadomości, które trzeba poznać!
Czytaj więcej
Kuchnia indyjska wcale nie musi kojarzyć się z czasochłonną nauką. Dowiedz się, co radzą indyjskie gospodynie, a skrócisz sobie drogę do kulinarnego sukcesu!
Czytaj więcej
Jeśli w twoim domu codziennie powstaje jakaś sałatka, na pewno wiesz, że niektóre urządzenia bardzo się przydają. Np. wirówka do sałaty. Ale to nie wszystko co może Ci się przydać....
Czytaj więcej
Aby smażenie pączków lub kurczaka w cieście stało się jeszcze łatwiejsze, zaopatrzmy się w dwa praktyczne przedmioty – termometr i łyżkę cedzakową.
Czytaj więcej
Mówi się, że dziennie należy spożywać „5 porcji warzyw i owoców”. Ale co to dokładnie znaczy? Czy na przykład jabłko to porcja czy też może porcji pół?
Czytaj więcej
Nawet najpiękniejsza kuchnia, jeśli jest źle zorganizowana, doprowadzi cię w końcu do szału. Dlatego jeśli jesteś na etapie projektowania lub remontowania, spraw by była funkcjonalna.
Czytaj więcej