Kuchnia indyjska wcale nie musi kojarzyć się z czasochłonną nauką. Dowiedz się, co radzą indyjskie gospodynie, a skrócisz sobie drogę do kulinarnego sukcesu!
Czytaj więcej
Jeśli w twoim domu codziennie powstaje jakaś sałatka, na pewno wiesz, że niektóre urządzenia bardzo się przydają. Np. wirówka do sałaty. Ale to nie wszystko co może Ci się przydać....
Czytaj więcej
Aby smażenie pączków lub kurczaka w cieście stało się jeszcze łatwiejsze, zaopatrzmy się w dwa praktyczne przedmioty – termometr i łyżkę cedzakową.
Czytaj więcej
Nawet najpiękniejsza kuchnia, jeśli jest źle zorganizowana, doprowadzi cię w końcu do szału. Dlatego jeśli jesteś na etapie projektowania lub remontowania, spraw by była funkcjonalna.
Czytaj więcej
Pieczenie ryb to zdrowy i szybki sposób na ich przygotowanie. Ponieważ mięso ryb jest delikatniejsze niż czerwone mięso, wystarczy ci już 15-20 minut na ich przygotowanie.
Czytaj więcej
Jeśli planujemy podawać na świąteczny stół półmiski z zimnymi przekąskami, można je przegotować na kilka godzin przed postawieniem na stole.
Czytaj więcej
Jeśli chcesz ograniczyć ilość tłuszczu w swojej diecie, zrezygnuj ze smażenia i przerzuć się na pieczenie. I to bez używania oleju. Nic się nie przypali, spokojna głowa. A to dlatego, że…
Czytaj więcej
Nietypowa kolejność – mięso najpierw pieczemy, a potem łączymy z doskonale doprawionymi, duszonymi warzywami. Efekt? Zaczyna ci być żal, że człowiek ma taki mały żołądek.
Czytaj więcej
Pieczeń rzymska czyli klops. Robi się ją z kuli mielonego mięsa, nierzadko wkładając do środka gotowane jaja. A czy ktoś wie, dlaczego klops kojarzony jest z niepowodzeniem?
Czytaj więcej
Koperek to bardzo mocna przyprawa. W większości dominuje nad innymi ziołami. Suszony, może o każdej porze roku wzbogacać nasze potrawy, na przykład z łososia lub z ziemniaków.
Czytaj więcej