Bożonarodzeniowe wino grzane
Bożonarodzeniowe wino grzane5 lat temu
Święta to nie tylko wigilia – to także cała bożonarodzeniowa oktawa. Nawet jeśli trzeba chodzić do pracy, to i tak wieczorami w naszym domu może być naprawdę świątecznie. Zadbajmy o atmosferę i wyciszmy się przy grzanym winie, w ciepłym świetle świec. Czytaj więcej
Jak przygotować świąteczny grog?
Jak przygotować świąteczny grog?5 lat temu
Grog, czyli odkrywanie imion historii. Niegdyś bardzo popularny – dziś jego nazwa brzmi jak dźwięki z zapomnianej płyty. Ale czy w święta nie powinniśmy znaleźć czasu na wspomnienia? Bo przecież świąteczny grog to nic innego jak herbata z prądem! Czytaj więcej
Jak powstaje śledź pod pierzynką?
Jak powstaje śledź pod pierzynką?5 lat temu
Śledź „pod pierzynką” czy też „pod kołderką” to zabawna nazwa smacznej sałatki ze śledziem w roli głównej. Znajdziemy ją na wielu polskich stołach. Czytaj więcej
Jak zrobić mazowieckie rwaki?
Jak zrobić mazowieckie rwaki?5 lat temu
To danie wywodzi się z kuchni regionalnej. Jego głównym składnikiem są tłuczone ziemniaki. Rwaki są rodzajem klusek. Czytaj więcej
Zupa grzybowa na kwasie z kapusty
Zupa grzybowa na kwasie z kapusty5 lat temu
Zupa grzybowa na kwasie z kapusty to wigilijna zupa, jadana w niektórych częściach Mazowsza. Jej wyjątkowy smak nadaje kwas z kiszonej kapusty. Czytaj więcej
Smażenie ryby - rady
Smażenie ryby - rady5 lat temu
Wyobraźcie sobie życie niedaleko plaży, w brytyjskim Brighton. Łagodny szum fal i kuszący zapach fish&chips. Czyli świeżo złowionej, smażonej ryby oraz rumianych frytek… Dowiedz się jak w odpowiedni sposób przyrządzić smażoną rybę. Czytaj więcej
Jak usmażyć dobrą wątróbkę?
Jak usmażyć dobrą wątróbkę?6 lat temu
Smażona wątróbka z cebulą i jabłkami to miłość niejednego smakosza. Ale nawet jeśli są tacy, którzy nie przepadają za tym rodzajem mięsa, raz w życiu powinni spróbować porządnie zrobionej wątróbki. Czytaj więcej
Jak dobrze zorganizować sprzątanie kuchni?
Jak dobrze zorganizować sprzątanie kuchni?6 lat temu
Śniadanie, obiad i kolacja, a potem nasza kuchnia wygląda jak pobojowisko. Jeśli zostawimy ją w takim stanie do rana, następny dzień trzeba będzie poświęcić na czasochłonne skrobanie i szorowanie. A przecież wystarczy tylko 20 minut, aby zapanować nad bałaganem. Czytaj więcej
Jak zrobić deser panna cotta?
Jak zrobić deser panna cotta?7 lat temu
Panna cotta czyli gotowana śmietana. Polska nazwa nie zwala z nóg, ale spróbujcie przygotować ten deser. Zobacz, jak zrobić deser panna cotta w 10 krokach! Czytaj więcej
Właściwy czas gotowania
Właściwy czas gotowania7 lat temu
Różne składniki potraw mają odmienne czasy gotowania, dlatego trzeba je dodawać w etapach – dzięki temu wszystko równo się ugotuje. Sprawdź co wrzucać do garnka w pierwszej kolejności, a co w ostatniej. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA