Zdrowe fastfoody czyli sposoby na obiad w kilka minut
Zdrowe fastfoody czyli sposoby na obiad w kilka minut15 lat temu
Patelnia to najszybszy sposób na przygotowanie obiadu. I wbrew pozorom – sposób w miarę zdrowy! Dowiedz się, jak przygotować domowe fastfoody i nie iść do piekła za złe odżywianie. Czytaj więcej
Jak smażyć steki?
Jak smażyć steki?15 lat temu
O naprawdę dobry stek w Polsce nie jest łatwo. Nie dlatego, że niewiele osób umie je przyrządzać, ale dlatego, że dobra wołowina na steki jest u nas rzadkością. Czytaj więcej
Jak gotować warzywa na purée
Jak gotować warzywa na purée15 lat temu
Choć ziemniaczane purée wciąż króluje na polskich stołach, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby trochę poeksperymentować z innymi warzywami. Przecież można zjeść świetny obiad bez opychania się skrobią. Czytaj więcej
Jak przygotować żurek
Jak przygotować żurek15 lat temu
Żur to zupa znana na polskich ziemiach już od średniowiecza. Podobnie jak w przypadku chleba, na żur istnieje bardzo wiele przepisów, ale nawet gdyby istniał tylko jeden, i tak każda pani domu przyrządziłaby go nieco inaczej. Czytaj więcej
Co to jest zupa „nawinie”
Co to jest zupa „nawinie”15 lat temu
Kiedyś wpadłam do cioci na obiad i dostałam pyszną zupę jarzynową, której jednak ani ja, ani ciocia, nie jesteśmy w stanie dzisiaj powtórzyć. Dlaczego? Bo to była zupa „nawinie”! Czytaj więcej
Jak przygotować porzeczki, jarzębinę i czarny bez?
Jak przygotować porzeczki, jarzębinę i czarny bez?15 lat temu
Amatorzy nalewek i konfitur cenią sobie mocno wyraziste lub mocno barwiące owoce. Porzeczki, jarzębina i czarny bez mogą w tej grupie zaliczać się do parnasu. Czytaj więcej
Sztuka szypułkowania truskawek
Sztuka szypułkowania truskawek15 lat temu
Truskawki to smak i zapach czerwca. Radzimy, jak w prosty sposób obrać je z szypułek. Czytaj więcej
Jak luzować kurczaka
Jak luzować kurczaka15 lat temu
Pieczony w całości kurczak pięknie wygląda na półmisku. Ale, gdy trzeba podać go gościom, zaczynają się schody. Nikt bowiem nie lubi patrzeć na nieapetyczny kadłubek na środku stołu. Dlatego, żeby poradzić sobie z tematem, warto zluzować kurczaka i go nadziać. Potem z krojeniem nie będzie kłopotu. Czytaj więcej
Jak przygotować bakłażany?
Jak przygotować bakłażany?15 lat temu
Od bardzo wielu lat popularny w kuchni śródziemnomorskiej - w Polsce zaczyna coraz częściej gościć na stołach. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA