Jak przygotować papieską kremówkę?
Jak przygotować papieską kremówkę?14 lat temu
Jeśli jesteś z Małopolski i właśnie przyjmujesz rodzinę z północy, zrób na deser papieskie kremówki. To może być twój kulinarny języczek uwagi. Czytaj więcej
Tofu w wersji pieczonej
Tofu w wersji pieczonej14 lat temu
Ser tofu może w bardzo ciekawy sposób urozmaicić nasze domowe menu. Nie bójmy się go używać. Sprawdźmy tylko, czy na opakowaniu jest napis, że ser powstał z niemodyfikowanej genetycznie soi. Czytaj więcej
Robimy prawdziwie czekoladowe ciasto
Robimy prawdziwie czekoladowe ciasto14 lat temu
Prawdziwe ciasto czekoladowe zawiera duuuużo czekolady. I jest w środku wilgotne. Mało kto mu się oprze. Czytaj więcej
Co trzeba wiedzieć o pierniczkach?
Co trzeba wiedzieć o pierniczkach?14 lat temu
Pierniczki kojarzą się nieodłącznie z Bożym Narodzeniem. Ale są przecież tak dobre, że żal byłoby nie jeść ich częściej. Dawniej pierniczki podawało się do grzańców lub miodów pitnych. Czytaj więcej
Co trzeba wiedzieć o słonych tartach?
Co trzeba wiedzieć o słonych tartach?14 lat temu
Tarty to jedne z łatwiejszych do zrobienia i bardziej eleganckich potraw. Te słone świetnie nadają się na podwieczorki lub kolacje. Czytaj więcej
Lasagne – co zrobić, by nie była sucha?
Lasagne – co zrobić, by nie była sucha?14 lat temu
Jeśli masz w domu trochę soku pomidorowego, trochę mielonego mięsa, kup makaron do lasagne i spróbuj zrobić to pyszne danie. Dzięki naszej radzie na pewno lasagne nie będzie sucha. Czytaj więcej
Jak urozmaicić muffinki lub babeczki?
Jak urozmaicić muffinki lub babeczki?14 lat temu
Upiekłaś biszkoptowe babeczki lub za dużo waniliowych muffinków? Chciałabyś zmienić ich smak i stworzyć nowy, pyszny deser? To możliwe! Sprawdź jak! Czytaj więcej
Jak upiec muffinki?
Jak upiec muffinki?14 lat temu
Muffinki to świetny sposób na niedzielne śniadanie. Zwłaszcza, gdy wokół stołu kręcą się rozbrykane dzieciaki. W pół godziny wyczarujesz dla nich pyszną dolinę muffinków… Czytaj więcej
Jak zrobić bezy?
Jak zrobić bezy?14 lat temu
Ciekawa jestem, czy pamiętacie swoje pierwsze, samodzielnie wykonane w dzieciństwie desery. Moim było „najłatwiejsze ciasto w świecie” czyli ciasto ze śliwkami z takiej piosenki zespołu Radiowe Nutki oraz bezy. Przy czym tych drugich nigdy nie udało się zrobić dobrze, bo po pół godzinie pieczenia były wyjmowane z piekarnika i zjadane „na surowo”. Czytaj więcej
Jak zrobić ozdobne kostki lodu do koktajli?
Jak zrobić ozdobne kostki lodu do koktajli?14 lat temu
Kostka lodu może nie tylko ochłodzić napój - może go także ozdobić. Jak zrobić ozdobne kostki lodu do koktajli - z listkami mięty, bratkami, oliwkami, a nawet... płatkami nagietka. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA