Choć na świecie istnieją pewnie smaczniejsze desery, to najszybsze lody świata mają tę zaletę, że są najszybsze! Jak zatem przygotować najszybsze lody na świecie?
Czytaj więcej
Smażenie w woku zostało opracowane jako technika mająca na celu bardzo szybką obróbkę termiczną jedzenia. Dzięki ciągłemu mieszaniu pokrojonych na kawałki pokarmów, wok stał się być może najkrótszą drogą do smacznych, domowych dań ekspresowych.
Czytaj więcej
Zasobne stoły ziemiańskich dworów to jedna z tych legend kuchni polskiej, do której wielu z nas ciągnie niewytłumaczalna tęsknota. A jak na takie stoły podawano mięsa? Czy warto powtarzać praktykę dworskich ochmistrzyń?
Czytaj więcej
Lodówka jest centrum naszej kuchni. Jesteśmy od niej zależni. Niestety – często zapominamy o resztkach jedzenia, które potem zakwitają na półkach. A do tego wszystkiego ten nieprzyjemny zapach… Co zrobić, by go się skutecznie pozbyć?
Czytaj więcej