Odtwarzamy XVII-wieczną potrawę z ryżem z pianą
Odtwarzamy XVII-wieczną potrawę z ryżem z pianą15 lat temu
Ryż z pianą. Z czystym sercem mogę polecić wam tę potrawę. Jest przepyszna i pięknie się prezentuje na stole. Odrobina pachnącej cynamonem historii na talerzu. Prosto z magnackich komnat. Czytaj więcej
Jak zrobić kacapoły?
Jak zrobić kacapoły?15 lat temu
Kacapoły można zjeść w okolicach Kolbuszowej czy Borowa, na Podkarpaciu. Robi się je z ziemniaków i słoniny. Czytaj więcej
Jak zrobić kapustę ziemniaczaną
Jak zrobić kapustę ziemniaczaną15 lat temu
Kapusta ziemniaczana – brzmi to trochę zabawnie. Ale w rejonie Kolbuszowej, na Podkarpaciu, większość mieszkańców wie, jaki smak kryje się pod tą nietypową nazwą. Czytaj więcej
Kapusta z olejem lnianym i grzybami
Kapusta z olejem lnianym i grzybami15 lat temu
Olej lniany w połączeniu z kapustą i grzybami to potrawa szczególnie popularna w okresie bożonarodzeniowym, na Mazowszu. Choć wydawałoby się, że każdy z nas próbował kapusty i grzybów, to dodatek oleju lnianego sprawia, że ten klasyczny zestaw smakuje trochę nietypowo. Czytaj więcej
Jak przygotować jagnięcinę po beskidzku
Jak przygotować jagnięcinę po beskidzku15 lat temu
W Beskidzie Sądeckim coraz więcej gospodarstw zaczyna hodować owce. Powrót do tej zaniechanej praktyki wiąże się także z powrotem do fantastycznych smaków pieczonej jagnięciny po beskidzku. Czytaj więcej
Jak zrobić homiłki
Jak zrobić homiłki15 lat temu
Homiłki to placuszki z twarogu. Stanowią wyśmienitą przekąskę na eleganckie i pełne charakteru kolacje. Czytaj więcej
Jak przygotować wielkopolski szabel, czyli fasolkę szparagową
Jak przygotować wielkopolski szabel, czyli fasolkę szparagową15 lat temu
Szabel – tak na terenach Wielkopolski nazywa się fasolkę szparagową. Od zawsze była wysoko ceniona jako pożywny posiłek w okresie zimowym. Czytaj więcej
Jak zrobić germuszkę i inne zupy z chleba
Jak zrobić germuszkę i inne zupy z chleba15 lat temu
Zupa germuszka jest delikatna, lekka i sycąca. Podobnie jak włoska pappa, ma konsystencję rozgotowanego chleba. Czytaj więcej
Jak zrobić pamułę
Jak zrobić pamułę15 lat temu
Zupy owocowe mają swoich zagorzałych zwolenników. I równie zagorzałych przeciwników. Pamułę robi się z suszonych owoców – najczęściej śliwek. To podkarpacki przysmak. Czytaj więcej
Jak zrobić mastyło
Jak zrobić mastyło15 lat temu
Mastyło to rodzaj słonego puddingu. Jest lekkim, ale sycącym daniem. Każdy, kto szuka klasycznych smaków kuchni łemkowskiej, powinien spróbować tej potrawy. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.