Krem balsamiczny – wykwintny wygląd potraw
Krem balsamiczny – wykwintny wygląd potraw14 lat temu
Świetny smak i zapach potrawy to jeszcze nie wszystko. Równie silnie na nasze zmysły działa jej wygląd. Dlatego zawsze dobrze mieć pod ręką krem balsamiczny - wspaniale uszlachetni potrawy. Czytaj więcej
Jak zrobić kurczaka z trawą cytrynową?
Jak zrobić kurczaka z trawą cytrynową?14 lat temu
Trawa cytrynowa, to obok sosu rybnego, ważny wyróżnik kuchni wietnamskiej. A jak wiadomo – „kurczak i coś cytrynowego” to stare, dobre małżeństwo. Czytaj więcej
Duszona wieprzowina z jajami i mleczkiem kokosowym
Duszona wieprzowina z jajami i mleczkiem kokosowym14 lat temu
Nazwa tej potrawy to thit heo kho. Raczej trudna do zapamiętania. Za to smaku duszonej wieprzowiny z jajami i mleczkiem kokosowym nie zapomnicie tak łatwo. Czytaj więcej
Jak zrobić sos do sajgonek?
Jak zrobić sos do sajgonek?14 lat temu
Sajgonki to znak rozpoznawczy kuchni wietnamskiej. Ich smak rozkwita jednak dopiero, gdy podamy je z odpowiednim sosem. Czytaj więcej
Placuszki z suszonego groszku
Placuszki z suszonego groszku14 lat temu
Placuszki z suszonego, zielonego groszku to danie, które można z powodzeniem wykonać w kuchni polskiej. Można je sobie z przyjemnością „podjadać” na drugie śniadanie lub na podwieczorek. Czytaj więcej
Jak zrobić nem-sajgonki?
Jak zrobić nem-sajgonki?14 lat temu
Nem to farsz zawijany w jadalny papier ryżowy, czyli bardzo cienkie placki z mąki ryżowej. My częściej znamy tę potrawę pod nazwą sajgonki. Czytaj więcej
Jak zrobić sajgonki z nadzieniem krewetkowym?
Jak zrobić sajgonki z nadzieniem krewetkowym?14 lat temu
Sajgonki to bardzo popularne danie kuchni wietnamskiej. Obok farszów mięsnych i warzywnych, do żelaznego repertuaru należą również nadzienia z krewetek. Czytaj więcej
Jak zrobić indyjskie, pikantne samosy?
Jak zrobić indyjskie, pikantne samosy?14 lat temu
Samosy to indyjskie pierożki, tradycyjnie smażone w głębokim tłuszczu. Jest jednak sposób na mniej kaloryczną wersję. Czytaj więcej
Robimy tort naleśnikowy z Bombaju z curry warzywnym
Robimy tort naleśnikowy z Bombaju z curry warzywnym14 lat temu
Ta potrawa jest ciekawą wariacją na temat kuchni indyjskiej i europejskiej. Dodajmy – przepyszną i oryginalną wariacją! Czytaj więcej
Jak przygotować kebab masala?
Jak przygotować kebab masala?14 lat temu
To ostre, mielone mięso, podawane w formie podłużnych pałek. Z dodatkiem jogurtu, cytryny i chleba pita smakuje wyśmienicie! Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA