Świetny smak i zapach potrawy to jeszcze nie wszystko. Równie silnie na nasze zmysły działa jej wygląd. Dlatego zawsze dobrze mieć pod ręką krem balsamiczny - wspaniale uszlachetni potrawy.
Czytaj więcej
Trawa cytrynowa, to obok sosu rybnego, ważny wyróżnik kuchni wietnamskiej. A jak wiadomo – „kurczak i coś cytrynowego” to stare, dobre małżeństwo.
Czytaj więcej
Nazwa tej potrawy to thit heo kho. Raczej trudna do zapamiętania. Za to smaku duszonej wieprzowiny z jajami i mleczkiem kokosowym nie zapomnicie tak łatwo.
Czytaj więcej
Placuszki z suszonego, zielonego groszku to danie, które można z powodzeniem wykonać w kuchni polskiej. Można je sobie z przyjemnością „podjadać” na drugie śniadanie lub na podwieczorek.
Czytaj więcej
Nem to farsz zawijany w jadalny papier ryżowy, czyli bardzo cienkie placki z mąki ryżowej. My częściej znamy tę potrawę pod nazwą sajgonki.
Czytaj więcej
Sajgonki to bardzo popularne danie kuchni wietnamskiej. Obok farszów mięsnych i warzywnych, do żelaznego repertuaru należą również nadzienia z krewetek.
Czytaj więcej