POLECAMY

Surówka z selera z grzybami

Doskonały dodatek do sznycelków, kotletów i pieczonego kurczaka
Surówka z selera z grzybami fot. STOCKFOOD/FREE

Przygotowanie 10 min * 1 porcja – ok. 110 kcal

Składniki na 4 porcje:
- słoiczek selera marynowanego
- 5 marynowanych prawdziwków
- 2 jabłka
- garść rukoli
- 2 łyżki majonezu
- 10 dag orzeszków piniowych lub włoskich
- pieprz

Sposób wykonania:
1. Seler osącz z zalewy. Jabłka obierz, zetrzyj, a prawdziwki pokrój w plastry.

2. Przygotowane składniki wymieszaj z opłukaną i przebraną rukolą. Oprósz pieprzem i połącz z majonezem.

3. Gotową sałatkę posyp orzechami (piniowe można uprażyć na patelni bez tłuszczu – będą intensywniej pachniały).

Smaczne przepisy na pyszne sałatki - forum >>

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)