POLECAMY

Jajecznica z kurkami Magdy Gessler

Rozpływająca się jajecznica z kurkami według przepisu Magdy Gessler tylko u nas! Przygotuj grzyby, masło i dobrej jakości jajka! Już nigdy nie przygotujesz jej inaczej. Sprawdź przepis!
DRUKUJ PRZEPIS
Jajecznica z kurkami Magdy Gessler fot. Adobe Stock
Liczba porcji: 4
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 500 g oczyszczonych kurek
  • 2 cebule
  • 50 g masła
  • 12 ekologicznych jaj od kur z wolnego wybiegu
  • 4 kopiaste łyżki gęstej śmietany wiejskiej
  • 1 pęczek koperku lub pietruszki
  • sól, świeżo zmielony pieprz do smaku
Przygotowanie:

Przepis na jajecznicę z kurkami według Magdy Gessler

  1. Kurki oczyścić, pokroić.
  2. Cebulę obrać i posiekać.
  3. Koperek lub pietruszkę posiekać.
  4. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę, dodać grzyby smażyć 5-10 minut mieszając.
  5. Doprawić solą i pieprzem.
  6. Jajka ubić ze śmietaną, posiekanymi ziołami, doprawić solą i pieprzem.
  7. Wlać masę jajeczną do kurek.
  8. Smażyć, mieszając, aż jajecznica się zetnie.
  9. Jajecznicę z kurkami podawać ze świeżym chlebem z masłem.

Przepis autorstwa Magdy Gessler

Magda Gessler jest restauratorką
i redaktor naczelną serwisu Smaki Życia.pl

Sprawdź inne przepisy Magdy Gessler:

DRUKUJ PRZEPIS
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (4)
/2 lata temu
W pkt 5 a potem 6 doprawić solą ...
/4 lata temu
Tuszkiewicz haha dobre :) Tak jest gdy osoby niedoksztalcone zajmuja sie pisaniem tekstu...
/4 lata temu
to wydoimy ciebie
POKAŻ KOMENTARZE (1)