Sos do spaghetti

Na oliwie z oliwek podsmażyć mięso z dodatkiem soli i pieprzu. Cebulę kroimy w kosteczkę, dodajemy do mięsa, razem podsmażamy, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.

Składniki

 

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego

     

  • 2 puszki pomidorów krojonych

    Sos do spaghetti

  • 5 ząbków czosnku
  • 2 cebule
  • sól, pieprz
  • oregano, bazylia
  • oliwa z oliwek
  • kostka rosołowa

Sposób przygotowania

Na oliwie z oliwek podsmażyć mięso z dodatkiem soli i pieprzu. Cebulę kroimy w kosteczkę, dodajemy do mięsa, razem podsmażamy, następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Wrzucamy kostkę rosołową, zalewamy wodą. Przykrywamy pokrywką i dusimy ok 15 minut. Na końcu dodajemy pomidory z puszki, chwilę gotujemy. Zagęszczamy sos odrobiną maki wymieszane z wodą lub śmietaną. Przyprawiamy ziołami oraz solą i pieprzem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/2 lata temu
Do każdych dań makaronowych spróbujcie makaronu primo gusto dla mnie nie ma lepszego. Do tego mają też w słoiczku świetne pesto z prawdziwym owczym serem