Ciasto francuskie z pomidorami

Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i wyłożyć na lekko natłuszczonej blaszce. Na ciasto położyć plastry mozarelli, pokrojonego pomidora i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Upiec w piekarniku w temperaturze 200°C do uzyskania złotego koloru.
/ 22.07.2013 11:30

Składniki

  • ciasto francuskie w rolce
  • pomidory – ok. 5 sztuk
  • ser mozarella
  • sos serowy, np. Tarsmak
  • świeże oregano
  • pieprz do smaku

Ciasto francuskie z pomidorami

Sposób przygotowania

Ciasto francuskie pokroić w kwadraty i wyłożyć na lekko natłuszczonej blaszce. Na ciasto położyć plastry mozarelli, pokrojonego pomidora i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Upiec w piekarniku w temperaturze 200°C do uzyskania złotego koloru. Podawać polane sosem serowym i gałązkami świeżego oregano.
 

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)