Pasta jajeczna z twarożkiem

Zawiń w plasterki szynki, a otrzymasz super przystawkę

łatwy przepis, sałatki, dania z truskawkami, ciasta, szparagi, nowalijki, danai z grilla, przepisy

Składniki:
- 4 jajka
- 15 dag twarożku homogenizowanego lub granulowanego wiejskiego
- 8 plastrów szynki
- dymka ze szczypiorem
- sól
- pieprz
- papryka

Sposób wykonania:
1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki, przestudzić, drobno posiekać, wymieszać z twarożkiem.

2. Dodać umytą i posiekaną dymkę ze szczypiorem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

3. Rozłożyć plasterki szynki jednakowej wielkości (najlepiej konserwowej), na każdym położyć porcję pasty, zwinąć, można związać szczypiorem l posypać drobno posiekaną papryką albo pomidorem.

Przyjaciółka
Oceń artykuł 12 głosów
Wyślij znajomym Wyślij znajomym
Drukuj Drukuj
Wypowiedz się!
Nick:
Opinia:
Raport specjalny
Video tygodnia
Gruszki w occie