Szpajza cytrynowa, szynka pod cytrusami i malinowe ciasto - Przepisy z bloga Bernika Mój kulinarny pamiętnik
Szpajza cytrynowa, szynka pod cytrusami i malinowe ciasto - Przepisy z bloga Bernika Mój kulinarny pamiętnik12 lat temu
Cytrynowa szpazja, szynka w marynacie limonkowej, lub lub zupa pomidorowa z naleśnikowymi szaszłykami, to tylko kilka z licznych propozycji Bernadety Jarnot-Maneckiej, autorki bloga Bernika - Mój kulinarny pamiętnik. Mhmm będzie pysznie! Czytaj więcej
Czym przyprawiać mięso?
Czym przyprawiać mięso?12 lat temu
Dobór odpowiednich przypraw decyduje o smaku i aromatu potrawy. Większość z nas, zapewne z braku wiedzy, ogranicza się jedynie do soli i pieprzu, a to wielka szkoda, bowiem gama przypraw i mieszanek przyprawowych jest bardzo szeroka. Czytaj więcej
Kuchnia śląska - smaczna i sycąca
Kuchnia śląska - smaczna i sycąca12 lat temu
Kuchnia śląska - tłusta, tucząca, ale jaka pyszna! Zobaczcie przepisy na najsmaczniejsze dania kuchni śląskiej. Czytaj więcej
Jak wyczyścić kuchenkę mikrofalową?
Jak wyczyścić kuchenkę mikrofalową?12 lat temu
Do czyszczenia kuchenki mikrofalowej lepiej nie używać żadnych detergentów, gdyż chemia będzie miała styczność z jedzeniem. Użyjmy zatem naturalnych środków, takich jak soda, cytryna, ocet. Czytaj więcej
Dieta 5:2 Dr. Mosleya - Nowy trend w odchudzaniu
Dieta 5:2 Dr. Mosleya - Nowy trend w odchudzaniu12 lat temu
Nowa dieta Dr. Mosleya oparta na cyklicznym głodowaniu podbiła Wielką Brytanię. Czy swoją popularnością przebije znaną już wszystkim dietę Dukana? Na czym polega dieta 5:2, czy jest skuteczna i jakie zagrożenia niesie za sobą? Czytaj więcej
Wędliny znane na całym świecie
Wędliny znane na całym świecie12 lat temu
Uwielbiamy polskie szynki i kiełbasy, ale coraz częściej sięgamy po wędliny pochodzące z różnych zakątków świata. Szynka parmeńska, salami czy chorizo zdobyły uznanie również na polskich stołach. Czytaj więcej
Zupa wiśniowa, pulpety z rukolą i inne pyszności z bloga Co na obiad?
Zupa wiśniowa, pulpety z rukolą i inne pyszności z bloga Co na obiad?12 lat temu
Co na obiad? Może delikatna polędwiczka w sosie słodko kwaśnym zatopiona w kawałkach ananasa, albo rukola ukryta w mięsnych pulpetach pływających w pomidorowym sosie, bądź kasza gryczana pod pierzynką z camemberta w gruszkowo cebulowym sosie? To tylko kilka propozycji, które specjalnie dla czytelników WeDwoje przedstawia Krystyna Gerc, autorka bloga kulinarnego Co na obiad? Czytaj więcej
Borówka amerykańska - źródło cennych składników odżywczych
Borówka amerykańska - źródło cennych składników odżywczych12 lat temu
Ten malutki, niepozorny owoc, może nas uchronić przed wieloma chorobami, a nawet opóźnić proces starzenia. Czytaj więcej
Włoskie sery
Włoskie sery12 lat temu
Włoskie sery, czyli tzw. włoskie złoto znane są na całym świecie. Do najsłynniejszych z pewnością możemy zaliczyć parmigiano reggiano - czyli parmezan, gorgonzolę, mozarellę. Są one składnikami wielu włoskich specjałów, pizzy, makaronów. Zobaczcie skąd pochodzą i jak stosować najpopularniesze sery włsokie. Czytaj więcej
Porzeczka - skarbnica witamin i minerałów
Porzeczka - skarbnica witamin i minerałów12 lat temu
Porzeczki ogrodowe podchodzą od dzikich porzeczek, które rosną w Europie, Azji i Ameryce Północnej, zazwyczaj w lasach położonych na wilgotnych terenach zalewów rzecznych, tzw. porzeczach, stąd też wzięła się ich nazwa. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA