Wiosenny bulion z młodymi warzywami

Oskrob marchewkę oraz pietruszkę i pokrój je w krążki. Dodaj do gotującego się bulionu. Oczyść pora, pokrój wzdłuż na cienkie paski i również wrzuć do bulionu. Opłucz pozostałe warzywa, po czym dorzuć je do zupy.

Składniki

 

  • Rosół z kury Knorr - 2 sztuki
  • młoda marchew - 3 sztuki

    Wiosenny bulion z młodymi warzywami

  • młoda pietruszka - 1 sztuka
  • młody por - 1 sztuka
  • groszek cukrowy - 10 dekagramów
  • młody groszek - 10 dekagramów
  • zielona fasolka szparagowa - 10 dekagramów
  • makaron - 15 dekagramów
  • posiekana natka pietruszki
  • pieprz

Sposób przygotowania

Przygotuj gorący wywar z kostek Rosołu z kury Knorr.

Oskrob marchewkę oraz pietruszkę i pokrój je w krążki. Dodaj do gotującego się bulionu. Oczyść pora, pokrój wzdłuż na cienkie paski i również wrzuć do bulionu. Opłucz pozostałe warzywa, po czym dorzuć je do zupy.

Gotuj je przez kilkanaście minut - do momentu, gdy staną się miękkie. Na koniec dopraw zupę pieprzem i podawaj z makaronem oraz drobno posiekaną natką pietruszki.

Przepis wiosenny bulion z młodymi warzywami pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)