Czas wykonania: 45 min
Poziom trudności:
łatwy
Składniki:
- 500 g mielonego mięsa,
- 2 puszki krojonych pomidorów,
- 1,5 l bulionu,
- 500 g pieczarek,
- 2 duże cebule,
- 2 kawałki serka topionego (najlepiej śmietankowego),
- sól i pieprz,
- oregano,
- bazylia,
- przyprawa do pizzy (opcjonalnie),
- tarty ser do dekoracji,
- oliwa z oliwek.
Przygotowanie:
Idealna pizza to połączenie aromatycznego sosu, przypraw i ulubionych dodatków. A co, gdyby to wszystko wrzucić do garnka i przygotować pyszną zupę? Można powiedzieć, że to pizza bez ciasta. Zobacz ten pyszny przepis i zaskocz swoich bliskich nietypową zupą.
Sposób przygotowania:
- Cebulę pokrój w kostkę, a pieczarki w plasterki.
- W garnku z grubym dnem rozgrzej oliwę i podsmaż krótko cebulę.
- Dodaj pieczarki, a po kilku minutach mięso mielone. Smaż całość kilka minut, cały czas mieszając.
- Następnie dodaj bulion i gotuj na wolnym ogniu ok. 30 minut.
- Pod koniec gotowania dodaj pomidory z puszki, serek topiony oraz przyprawy. Całość wymieszaj i gotuj jeszcze kilka minut.
- Przełóż na talerze lub do misek i udekoruj startym serem.
Czytaj także:
Pomysł na pyszne sosy do pizzy
Czy dieta zupowa to dobry pomysł?
Fit zupa z cukinii