Mięso z rosołu

Aby otrzymać smaczną sztukę mięsa, należy mięso włożyć do wrzątku, by białko się ścięło. W ten sposób zapobiegniesz wyciekaniu składników odżywczych i smakowych.
/ 18.09.2007 16:05
Składniki:
- 75 dag wołowiny na rosół
- 2 cebule
- kilka ziaren czarnego pieprzu
- kilka goździków
- 2 marchewki
- por
- liść laurowy
- świeże zioła
- sól

Mięso opłukać, włożyć do wrzącej wody, dodać ziarna pieprzu, liść laurowy i sól, ugotować. Warzywa umyć, pokroić. Cebulę obrać, wbić w nią goździki. Pokrojone warzywa i cebulę włożyć do garnka z mięsem, kiedy będzie prawie miękkie. Mięso wyjąć, pokroić w plastry. Wywar przyprawić, włożyć mięso, podgrzać, posypać ziołami.

Źródło: Przyjaciółka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)