Gulaszowa zupa węgierska

Możesz ją podać na stół w żeliwnym kociołku
/ 16.11.2010 10:15
Składniki:
- po 20 dag chudej wołowiny i wieprzowiny
- po 3 ziemniaki i cebule
- strąk zielonej papryki
- 3 kostki rosołowe
- po łyżce koncentratu pomidorowego i słodkiej papryki
- po pół łyżeczki ostrej papryki, suszonego tymianku i kminku
- sól
- 3 łyżki posiekanej natki
- 3 łyżki oliwy

Sposób wykonania:
1. Kostki rosołowe rozpuścić w 6 szklankach wrzątku

2. Cebulę pokroić w grubszą kostkę, zeszklić na oliwie. Dodać pokrojone w kostkę mięso, chwilę smażyć, mieszając.

3. Podlać kilkoma łyżkami bulionu i dusić pod przykryciem. Gdy mięso będzie już prawie miękkie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i paprykę, wlać resztę wrzącego bulionu i gotować 15 minut. Na koniec dodać koncentrat i przyprawy, zagotować. Posypać natką pietruszki.

Smaczne i szybkie zupy - forum >>
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/23.05.2017 20:47
Przepis na blogu o gotowaniu oparty na trzech kostkach rosołowych, sól, tłuszcz gownianwj jakości, glitaminian. Gratukuje pomysłowości.