Szparagi w szynce i w galarecie

Na każdy plaster szynki nakładamy szparagi, 1/4 ugotowanego jajka na twardo i zwijamy roladki.
/ 12.08.2011 11:31

Składniki

  • słoiczek szparagów konserwowych
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 8 plastrów szynki konserwowej
  • 1 pomidor
  • pietruszka ozdobna
  • 1 słoik majonezu dekoracyjnego
  • 2 kostki rosołowe
  • 1 szt. żelatyny spożywczej

Sposób przygotowania

Na każdy plaster szynki nakładamy szparagi, 1/4 ugotowanego jajka na twardo i zwijamy roladki. Roladki układamy na półmisku, dekorujemy pietruszką ozdobną i pomidorem. Żelatynę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Tężejącą żelatyną zalewamy potrawę. Każdą porcje dekorujemy majonezem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)