Sos boloński

Marchewkę i seler pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i poddusić. Olej rozgrzać na patelni i podsmażyć cebulę, czosnek i warzywa.Smażyć 10 minut mieszając. Włożyć podduszone pomidory wraz z sosem, dodać zioła i dusić wszystko na małym ogniu przez 15 minut
/ 12.06.2007 15:03

Składniki

  • 1 kg pomidorów,

  • 1 cebula,
  • 1 marchewka,
  • 1/2 selera,
  • 4 ząbki czosnku,
  • rozmaryn, tymianek,
  • sól, pieprz,
  • 5 łyżek oliwy.

Sposób przygotowania

Marchewkę i seler pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i poddusić.

Olej rozgrzać na patelni i podsmażyć cebulę, czosnek i warzywa.Smażyć 10 minut mieszając.

Włożyć podduszone pomidory wraz z sosem, dodać zioła i dusić wszystko na małym ogniu przez 15 minut.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (3)
/14.07.2016 14:09
Wiesz co , ja też dosyć często kupuję ten sos boloński, jest bardzo smaczny, smakuje jak prawdziwy :) A , że zawsze nie mam czasu na robienie swojego to tego mam zawsze zapas ;)
/19.05.2016 19:57
Ja kupuję sos boloński od primo gusto, jest o wiele smaczniejszy od tego, który robię czasami sama.
/08.01.2009 12:20
zadna rewelacja jadałam lepsze nie polecam