POLECAMY

Sałatka z tuńczykiem i makaronem

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i przekładamy do miski. Pieczarki oczyszczamy i płuczemy.

Składniki

  • 1 papryka marynowana Smak,
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • 0,5 puszki kukurydzy w puszce,
  • 250 gram pieczarek,
  • 250 gram makaronu,
  • kilka łyżek majoneu,
  • do smaku sól i pieprz

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i przekładamy do miski. Pieczarki oczyszczamy i płuczemy. Kroimy w plasterki i obsmażamy na maśle. Dodajemy do makaronu. Paprykę kroimy w drobną kostkę, kukurydzę odsączamy. Łączymy z makaronem, dodajemy tuńczyka. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy z kilkoma łyżkami majonezu. Przed podaniem schładzamy w lodówce.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)