POLECAMY

Sałatka z selera

Seler obrać, umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o średnich otworach. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, dołożyć do selera, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały.

Składniki

  • 30 dag selera
  • 20 dag jabłek
  • 1 łyżka chrzanu
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka keczupu
  • sok z cytryny
  • natka pietruszki do dekoracji
  • sól, cukier do smaku

Sposób przygotowania

Seler obrać, umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o średnich otworach. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, dołożyć do selera, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały. Dodać chrzan, wymieszać, przyprawić solą i cukrem. Surówkę polewamy sosem z 3 łyżek oleju i 1 łyżeczki soku z cytryny, ponownie wymieszać. Udekorować keczupem i natką.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)