Sałatka włoska z oliwkami

Ziemniaki umyj, ugotuj do miękkości. Następnie pokrój na ćwiartki. Pomidorki pokrój na ćwiartki, natkę pietruszki posiekaj a oliwki odcedź z zalewy i pozostaw w całości. Boczek usmaż na suchej patelni, żeby był chrupiący.
/ 17.05.2013 12:56

Składniki

 

 

  • ziemniaki młode - 8 sztuk
  • oliwki zielone nadziewane papryką - 1 opakowanie
  • bekon - 6 plastrów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr - 1 opakowanie
  • fasolka szparagowa zielona - 100 gramów
  • Pomidorki cherry - 120 gramów
  • ocet balsamiczny - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 0.5 pęczka
  • oliwa z oliwek - 6 łyżek
  • woda - 4 łyżki

Sałatka włoska z oliwkami

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyj, ugotuj do miękkości. Następnie pokrój na ćwiartki. Pomidorki pokrój na ćwiartki, natkę pietruszki posiekaj a oliwki odcedź z zalewy i pozostaw w całości. Boczek usmaż na suchej patelni, żeby był chrupiący. Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, wodą i octem balsamicznym. W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki sałatki z przygotowanym sosem. Podawaj jako samodzielna sałatka lub do smażonych mięs i ryb.

Przepis sałatka włoska z oliwkami pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)