Sałatka Waldorf

Ugotować pierś z indyka, po ostygnięciu pokroić ją w paski, a w pozostałym bulionie ugotować ryż. Nieobrane jabłko pokroić w kostkę, orzechy oczyścić ze skórki. Po ostudzeniu ryżu wszystkie składniki wymieszać z dresingiem.
/ 07.10.2013 09:56

Składniki

  • 1 saszetka Ryżu Białego Długoziarnistego Halina,
  • 1 średniej wielkości jabłko,
  • 100 g piersi z indyka,
  • dresing (w zależności od upodobań majonez bądź oliwa z oliwek),
  • orzechy włoskie.

Sałatka Waldorf

Sposób przygotowania:

Ugotować pierś z indyka, po ostygnięciu pokroić ją w paski, a w pozostałym bulionie ugotować ryż. Nieobrane jabłko pokroić w kostkę, orzechy oczyścić ze skórki. Po ostudzeniu ryżu wszystkie składniki wymieszać z dresingiem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)