Sałatka jarzynowo-serowa

Ozdobić zwiniętymi paskami sera i koperkiem, podawać dobrze schłodzoną.

Składniki:
- 4 plasterki sera np. Hochland Tylżycki
- 4 marchewki
- 1 duży ziemniak
- 1 pietruszka
- pół puszki groszku
- 4 łyżki kukurydzy z puszki
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- 4 łyżki majonezu
- gałązka koperku do dekoracji

Warzywa umyć, ugotować na półmiękko w skórkach; ostudzić, obrać, pokroić w niewielką kostkę; cebulę obrać, pokroić w kostkę; groszek i kukurydzę osączyć z zalewy; połowę sera pokroić na małe kawałki, resztę na dość szerokie paski; ugotowane warzywa wymieszać z tymi z puszki, cebulą i kawałkami sera; przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z majonezem; sałatkę przełożyć do salaterki, ozdobić zwiniętymi paskami sera i koperkiem, podawać dobrze schłodzoną.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (2)
/13 lat temu
Myślę, że ta sałatka może być wyśmienita. Uwielbiam eksperymenty
/13 lat temu
to musi być obrzydliwe, feeee!