Sałatka bananowo-ryżowa

Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w plasterki grubości 1/2 cm. Szynkę pokroić w drobne cząstki. Seler obrać i zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniał.
/ 17.10.2006 12:11

Składniki

  • 3 banany,
  • 5 łyżek ryżu ugotowanego na sypko,
  • pół selera,
  • 100 g szynki,
  • 5 łyżek majonezu,
  • 2 łyżki śmietany,
  • łyżka soku z cytryny,
  • curry,
  • sól, cukier

Sposób przygotowania

Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w plasterki grubości 1/2 cm.

Szynkę pokroić w drobne cząstki.

Seler obrać i zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniał.

Do majonezu dodać śmietanę i curry. Wymieszać wszystkie składniki z ryżem, doprawić solą lub cukrem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)