Rolmopsy - przepis

Zalać marynatą , odstawić na dobę w chłodne miejsce.
/ 28.05.2019 17:36

Składniki:
- 50 dag matiasów
- 4 łyżki musztardy
- pół strąka papryki
- 2 kiszone ogórki
- 2 cebule
- szklanka octu
- 2 liście laurowe
- 4 ziarna ziela angielskiego
- łyżka gorczycy
- 10 dag cukru

Filety opłukać, namoczyć, osączyć, paprykę pokroić na paski, a ogórki na słupki, matiasy smarować musztardą, na każdym kłaść po kawałku ogórka i papryki, zwinąć, spiąć wykałaczką, ułożyć w słoiku, szklankę wody zagotować z octem, przyprawami i cebulą, ostudzić, marynatą zalać rolmopsy.

Odstawić na dobę w chłodne miejsce.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)